Heeft u interesse in een Belgisch hardsteen keukenblad of vloer ? Maar u vind het niet, of u vind het te duur, dan weten wij een oplossing!

Er is een mogelijkhied om een keukenblad  te maken van beton!

Wilt u misschien eerst een mooi hardsteen keukenblad van beton zien en voelen? Dan kan dit in de Showroom van Belgisch hardsteen in beton in Obdam Deco Crete maakt een bijzondere betonsoort die heel duurzaam is. Belgisch hardsteen is een kalkzandsteen die ook wel Blauwsteen of Arduin wordt genoemd door de blauwgrijze kleur die de steen heeft. De steensoort heeft van nature een industriële uitstraling en wordt vrijwel nooit gepolijst. Hierdoor lijkt het ook op beton of cement terwijl u wél een stuk natuur in huis haalt wat heel makkelijk van beton gemaakt kan worden.

Deco Crete uit Obdam

Deco Crete maakt interieur- en design producten van beton. Zij zijn specialist in het ontwerpen en vervaardigen van betonnen keukenbladen, tafels en wasbakken voor binnen en buiten. Al hun producten worden met de hand en op maat gemaakt in hun eigen werkplaats. Ook ontwerpen ze zelf, op basis van uw ideeën en hun ervaring Het resultaat is een uniek product.

Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen

Zelfs vloeren kunnen ze maken zo als op deze foto is afgebeeld van Belgisch hardsteen

Printen van beton.

Nadat we het beton gestort hebben, brengen we de gewenste kleurpigment aan en schuren we deze in. Vervolgens dekken we het geheel af met folie en drukken we de patronen in. Het gebruik van folie zorgt ervoor dat de stempelpatronen niet aan het beton blijven kleven en gaat uitdroging tegen.

Matten-systeem 


Ook hier strooien we de kleurpigmenten na het storten in, waar we een release agent (lossing poeder) overheen strooien. Daarna drukken we rubberen stempelmatten met patroon in het beton, wat een authentieke bestratingsvorm oplevert.

Maak dan vandaag nog een afspraak met Deco-Crete uit Obdam door te bellen naar tel. 0226-427785. Voor vragen kan ook via het online contactformulier DECO CRETE. Zij helpen u graag verder.

Hoe ontstaat Belgisch hardsteen?
De steensoort laat zich kenmerken doordat het relatief veel fossielen en kleine skeletten van zeedieren bevat die miljoenen jaren geleden zijn gestorven. Het gesteente is hierdoor één grote archeologisch wonder waarbij de gestorven diertjes samen met calciet een zeer harde steensoort hebben gevormd. De steensoort komt vrijwel alleen maar voor in de Belgische Ardennen en het wordt hier gewonnen in ecologisch verantwoorde steengroeven.

kijk ook Printbeton op Schuimbeton verzakt niet!