Nieuws!

Printbeton zoekt samenwerking met dealers

SCHUIMBETON West BV Vloeren heeft enkele jaren geleden de rechten verworven om printbeton in Nederland toe te passen. Het bedrijf hield een open dag om andere vloerenbedrijven kennis te laten maken met deze techniek. Het doel is gezamenlijk grote opdrachten te kunnen uitvoeren.

Nieuws Printbeton

Nieuws Printbeton

West BV mag als enige in Nederland een netwerk van dealers opbouwen. De afgelopen jaren hebben we enkele grote opdrachten moeten laten lopen, omdat we de capaciteit niet hebben voor bijvoorbeeld een compleet pakket. Samen met een aantal onderaannemers verwachten wij zulke opdrachten wel aan te kunnen. Bovendien bestaat er ook een markt voor kleinere projecten, bij particulieren en bedrijven.

Schuimbeton West BV toonde hoe een vloer van beton er moet zien of anders printbeton wordt uitgevoerd. De Mebin Betonmortel Centrale leverde het beton. Na enkele uren werd de kleurlaag aangebracht, daarna het lossingspoeder en tenslotte konden de patronen worden gestempeld. Op een bestaande grijze vloer lieten medewerkers zien hoe het beton ook nog kan worden gekleurd door inwerking van zuren. Daarnaast is het mogelijk de voegen te vullen.

De Beton-mortel voor de kleurlaag komt in zakken van 25 kilogram uit Groot-Brittannië. Het is een mengsel van portlandcement, pigment en kwarts (silica).

Arbeidsintensief Nieuws Printbeton

Het beton voor de vloer moet voldoen aan een speciale receptuur, die elke betoncentrale op bestelling kan leveren. “De samenstelling van het beton en de kwaliteit van de uitvoering bepalen de kwaliteit van de vloer”, aldus Jan Kalverdijk. Het is een proces dat met gevoel moet worden uitgevoerd. Mechaniseren is daarom lastig.

Nieuws Printbeton -Vloeren van ons zijn arbeidsintensief en daarom relatief duur. Maar de voordelen zijn evident, vindt Jan Kalverdijk. De vloeren verzakken niet (althans niet onregelmatig; zo nodig moeten zij worden onderheid), er groeit geen onkruid op, ze hebben een lange levensduur en behoeven geen onderhoud. Acht jaar geleden zijn in de gemeente Tilburg enkele vluchtheuvels met printbeton uitgevoerd. Ze zijn nog als nieuw. Bij grote afmetingen is het nodig dilataties aan te brengen, om scheurvorming te voorkomen.

Opdrachtgevers kiezen voor onze vloeren vanwege de patronen en de kleuren. Met rubberen stempels worden de patronen in de kleurlaag aangebracht. De vloeren kunnen zowel binnen als buiten worden uitgevoerd. Dat kan zo nodig onder een tent, zoals bij de aanleg van een voetpad in Hoorn. Als naderhand reparaties nodig zijn aan leidingen onder het voetpad, kan een deel worden uitgezaagd en later teruggelegd.

Jan Kalverdijk 06-54271133 email woonopbeton@gmail.com