Printbeton op schuimbeton

Printbeton is uitstekend te combineren met schuimbeton. Door eerst een laag schuimbeton aan te brengen ontstaat er een goede fundering voor het printbeton, dat daardoor niet meer kan verzakken. Maar wat is schuimbeton eigenlijk?

Wat is schuimbeton?Schuimbeton onder printbeton

Schuimbeton is een lichtgewicht bouwproduct van cement, zand, water en schuim. Bij het aanbrengen wordt de vloeibare betonspecie vanuit een betonwagen verpompt. Doordat schuimbeton een vloeibaar product is, kan het makkelijk en snel over een ruimte verdeeld worden. Ook bereikt het hierdoor gemakkelijk alle gaten en kieren.

Wanneer schuimbeton uithardt, vormen zich in het beton allemaal kleine luchtbelletjes. Hierdoor is het een stuk lichter dan normaal beton. Bovendien heeft schuimbeton een zogenaamde gesloten celstructuur (de luchtbelletjes vormen geen doorlopend stelsel); dit zorgt ervoor dat het erg goed bestand is tegen vorst, en het ook bijna niet krimpt.

Eerst zand afgraven

Zand is vaak de grote boosdoener als het om verzakkingen in de tuin gaat. Graaft u de zandlaag af en laat u die vervangen door schuimbeton heeft u een veel beter fundament voor een tuin of terras. Dit fundament is bovendien een stuk beter bestand tegen te veel (of te weinig) grondwater. Wij raden een schuimbetonlaag van een centimeter of 30 à 40 aan. Hier bovenop storten we vervolgens een betonplaat van ongeveer 10 centimeter.

Printen

In deze betonplaat gaan we vervolgens printen. Het patroon en de vorm van uw keuze brengen we in het verse beton aan. Door de laag schuimbeton onder het printbeton zal het printbeton niet gaan verzakken. En doordat printbeton uit een stuk is gemaakt, zonder naden dus, krijgt ook onkruid geen kans meer.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over schuimbeton of printbeton? Vul dan ons contactformulier in en stel uw vraag. U kunt ons ook mailen of bellen: bart@tbo.nu of 085-4846144. Wij beantwoorden graag al uw vragen.