Eindelijk onkruidvrij straatwerk!

Printbeton lost het probleem van onkruid en de bekende groene waas direct op. Door het ontbreken van voegen krijgt onkruid en ander vuil geen vat op uw terras of oprit. Door het slijtvaste karakter is het geschikt voor ruimtes die intensief gebruikt worden.

We maken printbeton op dezelfde manier als gepolierde betonvloeren, maar de toplaag werken we af met een andere techniek. Die ‘printen’ we namelijk. Dit is het aanbrengen van een bepaald patroon in het beton. Zo ontstaat er een imitatielook van bijvoorbeeld natuursteen, hout, kasseien of klinkers. Een printbetonvloer is goedkoper dan de materialen die hij nabootst en bovendien een stuk onderhoudsvriendelijker.

Printbeton voor het terras

Nadat het ontwerp van uw nieuwe tuin klaar is kunt u op zoek gaan naar het juiste motief printbeton. Deze motieven zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Voor de aanleg van een terras zoekt u een motief van siertegels uit dat helemaal aansluit bij uw wensen en voorkeuren. De look van marmer, graniet, zandsteen, kasseien. Zelfs klinkers of gebakken stenen behoren tot de mogelijkheden. Deze geven een meer landelijke uitstraling aan uw tuin en terras. De keuze is aan u.

Printbeton als woonvloer

We leggen printbeton ook binnen aan. Een printbetonvloer heeft een unieke uitstraling die goed past in een modern en stijlvol interieur. Het is een sterke vloer en doordat printbeton warmte goed geleidt, kan het ook prima worden gecombineerd met vloerverwarming. Zo heeft u in de winter nooit meer last van koude voeten en geniet u het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat.

Door gebruik te maken van contrasterende materialen en kleuren kunt u allerlei stijlvolle combinaties maken en de woonkamer een sfeervolle uitstraling geven. Een printbetonvloer hoeft dus zeker niet voor een koude sfeer te zorgen  Met de juiste combinaties zet u een prachtig eindresultaat neer. Ten opzichte van bijvoorbeeld PU-vloeren heeft een printbetonvloer meer een authentieke uitstraling en oogt veel minder industrieel en kunstmatig.

Kan printbeton overal worden toegepast?

Een veelgehoorde klacht van mensen als het om een printbetonvloer gaat is dat een  woonbetonvloer ‘koud’ zou zijn, veel kost en niet praktisch is. Dit heeft vooral te maken met het spreekwoordelijke ‘wat een boer niet kent, eet hij niet’. Vooral op het internet is er een bonte stoet van adressen ontstaan die beton simpelweg aanprijzen voor allerlei ruimtes en alle ondergronden. Er zijn ook betonvloerleveranciers op de markt die ‘printbetonvloer’-producten aanprijzen die wij niet specifiek als beton bestempelen, maar als gietvloer. En dat is écht anders. Printbeton als woonbeton is namelijk gewoon een uitstekend alternatief voor zowel een binnen- als buitenruimte. Het is wel van belang dat u zich altijd goed laat informeren over de mogelijkheden en prijzen.

Bij Printbeton hebben wij ruim 25 jaar ervaring in allerlei soorten betonvloeren en/of cementgebonden afwerkingen. Bij ons bent u aan het juiste adres voor een advies op maat.

Bezoek onze showroom

Bent u na het lezen van het bovenstaande geïnteresseerd geraakt in onze producten of onze expertise? U kunt onze showroom bezoeken voor de echte beleving! Wij zijn te vinden in Obdam, aan de Meiland 17. Openingstijden: op werkdagen tussen 09:00 en 17:00; op zaterdag tussen 10:00 en 15:00. Voor vragen kunt u ook ons contactformulier invullen of bellen met 085-4846144.