Gemeentes aan duurzaam onderhoudsvrije bestrating

[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]

Gemeentes aan duurzaam onderhoudsvrije bestrating

Elementenverharding wordt vooral toegepast bij:

  • rijbanen van woonstraten
  • winkelgebieden
  • parkeervakken
  • trottoirs
  • fietspaden

Oude geen duurzame materialen

Voor bestrating werden materialen gebruikt:

  • tegels
  • gebakken klinkers
  • betonstraatstenen
  • natuursteenkeien

Van deze materialen zijn gebakken klinkers en natuursteenkeien niet duurzaam meer ten opzichte van printbeton. Printbeton kan immers meer dan 100 jaar mee. Betonmaterialen zoals betonstraatstenen en tegels zijn ook minder duurzaam en vaak na 40 tot 50 jaar op!

Wilt u een offerte of meer informatie KLIK HIER

Onderhoud bestrating groot probleem

Onderhoud van bestrating gebeurt op vele manieren. Bij klein onderhoud worden kleine stukken herstraat om weer een vlak oppervlak te krijgen. Het gaat dan om één tot enkele vierkante meters. Dit komt vaak voor bij voetpaden, fietspaden en rijbanen. Dit soort onderhoud vindt vooral in het voorjaar en de zomer plaats.

Wanneer groot onderhoud plaatsvindt, worden materialen van beton vaak vervangen door nieuwe. Gebakken materialen worden hergebruikt. De weg gaat in zijn geheel op de schop. Als het nodig is, wordt het ontwerp aangepast aan nieuwe wensen en normen.

Gemeenten gaan over tot duurzaam onderhoud

Het kan nu allemaal met printbeton en het komt dus ook in Nederland steeds vaker voor. In Spanje wordt al vele jaren gebruik gemaakt van printbeton als erfverharding, oprit en terras. Het is dé vervanger voor uw bestaande klinkers, terrastegels of sierbstrating. Doordat beton ter plekke wordt gestort betaat uw terras uit een geheel. Hierdoor zijn er geen naden zoals bij normale bestrating. Dit maakt printbeton onderhoudsvriendelijk! Naden zijn wel te maken, maar doordat deze niet helemaal door en door zijn heeft u geen last van onkruid! U geeft uw terras meer uitstraling in de print die u wenst. Printbeton kan worden gemaakt in diverse motieven en kleuren. Er is dus altijd wel een kleur en/of motief dat bij uw woning past.

gemeente-duurzaam-onderhoud-bestrating

gemeente-duurzaam-onderhoud-bestrating

Techniek

Het bestaat uit een in het werk gestorte betonvloer die in de bekisting wordt gevormd. Doordat de vloer in het werk wordt gestort, bestaat de vloer uit één geheel. En is er voor onkruid geen kans meer om door de naden omhoog te komen. Wanneer de vloer is gestort en voldoende is uitgehard, kan men kleur in de vloer aanbrengen. Dit gebeurt door een kleurpoeder in de toplaag van de vloer te pleisteren. Zodra dit gereed is en de toplaag ook voldoende is uitgehard, kan het motief worden aangebracht. Hiervoor wordt eerst een releasepoeder aangebracht, zodat de motiefmat niet blijft plakken aan het beton. Door met een stamper de matten aan te stampen, wordt het motief van de matten gekopieerd in het beton. Als de vloer na enkele dagen voldoende sterkte heeft, kan worden begonnen met het verwijderen van het releasepoeder.

Tot slot wordt de vloer voorzien van een beschermcoating. Door het gebruik van een coating is de vloer kleurvast en weerbestendig.

Belangrijk bij de aanleg van uw tuin is dat de positie van uw tuinpaden en terras goed worden bepaald. Doordat de vloer uit een stuk bestaat is deze niet te verplaatsen. Daarom is een goed plan voor het aanleggen een must. Ook hierbij kunnen wij onze ervaringen delen en mogelijke tips geven.

[/av_textblock]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *