Verzakking in de tuin? Zo lost u het op!

Heeft u last van een verzakking in de tuin? Wij hebben de oplossing in huis: printbeton op schuimbeton. Deze combinatie zorgt ervoor dat plaatselijke verzakkingen en funderingsproblemen voorgoed verleden tijd zijn. Schuimbeton is namelijk erg licht en zorgt ervoor dat er veel minder druk op de ondergrond wordt uitgeoefend. Daarnaast hebben schuimbeton en printbeton nog meer voordelen. Welke? U leest het hier.

Verzakking en slappe grond

Veel Nederlanders hebben last van een bodem verzakking in de tuin. Onder meer in de regio Almere zorgt slappe bodem voor een bodemdaling variërend tussen 0,5 en 2 cm per jaar. Als de bodem te slap is, kan bestrating met een te hoog gewicht hierdoor gemakkelijk wegzakken. En als op die bodem zand ligt is er bovendien een grote kans dat dit zand wegspoelt. Daardoor kan de grond nog meer gaan verzakken. En ligt er dan toevallig een mooi terras of een oprit op dat zand, dan kunt u daarnaar fluiten. Met printbeton op schuimbeton heeft u nooit meer last van verzakkingen, en kunt u jarenlang genieten van een prachtig onderhoudsarm terras.

Schuimbeton in plaats van zand

Zand is vaak de grote boosdoener als het om verzakkingen gaat. Graaft u de zandlaag in uw tuin af en laat u die vervangen door schuimbeton heeft u een veel beter fundament voor een tuin of terras. Dit fundament is bovendien een stuk beter bestand tegen te veel (of te weinig) grondwater. Wij raden een schuimbetonlaag van een centimeter of 30 à 40 aan. Hier bovenop storten we vervolgens een betonplaat van ongeveer 10 centimeter.

Verzakking in de tuin

Printbeton op schuimbeton

Printbeton

Deze betonlaag kunnen we vervolgens gaan 'printen'. Onder printen verstaan we het aanbrengen van een sierpatroon in de betonlaag. Sierbestrating komt in allerlei vormen. Zo kunt u bijvoorbeeld een patroon van klinkertjes of hout in het beton laten printen. Het beton heeft dan de uitstraling van een natuurproduct, maar de duurzaamheid van beton.

Printbeton bestaat uit één stuk; dit heeft twee hele belangrijke voordelen. In de eerste plaats kunnen er hierdoor geen plaatselijke verzakkingen meer plaatsvinden. En daarnaast is uw nieuwe terras of oprit hierdoor ongevoelig voor onkruid. Omdat er geen voegen en kieren in het beton zitten, krijgt het geen kans meer. U hoeft dus nooit meer op uw knieën om dat vervelende onkruid te wieden.

Prijs en informatie

U kunt uitgaan van een prijs per m² vanaf 60 euro. Deze prijs is echter wel afhankelijk van diverse factoren, bijvoorbeeld de oppervlakte van de tuin en de bereikbaarheid van de stortplek. Wilt u een exacte prijs weten, neem dan contact met ons op voor een offerte op maat. Heeft u andere vragen, dan kunt u die ook stellen via ons contactformulier.

Vraag een offerte aan