Betonvloer als woonvloer

De voor- en nadelen van een betonvloer als eindvloer

Zoals elk materiaal heeft ook woonbeton specifieke eigenschappen die zowel positieve als negatieve gevolgen kunnen hebben. Op deze pagina bespreken we de belangrijkste eigenschappen van een betonvloer (printbeton-woonbeton). Weeg de voors en tegens goed af alvorens te beslissen of een betonvloer ook voor uw woning de beste oplossing is of vraag meer informatie aan.

Voor contact en informatie klik hier

Onderhoud

Het grote voordeel van een woonbetonvloer is dat het zo goed als onderhoudvrij is. Zeker als je het afwerkt met een hoogwaardige beschermende lak of was is het oppervlak vlekvrij. Wel is er af en toe nabehandeling met lijnolie en/of bijenwas nodig, immers beton blijft een natuur product. Maar een betonvloer is bijna volledig naadloos waardoor je geen last kan hebben van vervuilde voegen of slijtage aan de voegen. Door de strakke afwerking blijven er minder vuilrestjes achter en maken bacteriën geen kans. Wel bestaat er na verloop van tijd risico op kleine scheurtjes, maar wij gebruiken goede wapening en voldoende dikte voor uw vloer om de kans hierop te minimaliseren.

Goedkopere bouwkosten bij grotere oppervlakken

Betonvloeren zijn qua prijs een stuk interessanter indien de ruimtes voldoende groot zijn. Hoe groter het oppervlak, hoe groter de besparing. Het kan flink schelen omdat het plaatsen snel gaat en er geen werkvloer vereist is. Wilt u weten vanaf welke oppervlakte een betonvloer aantrekkelijk is qua prijs? Neemt u dan contact met ons op.

Technische valkuilen
Wel is het belangrijk om de vloer te leggen onder normale (weers-) omstandigheden, omdat anders schotelvorming kan ontstaan. Dit gebeurt wanneer het beton te snel droogt. Neem dus voldoende tijd alvorens de vloerverwarming aan te zetten. Met het blote oog is schotelvorming niet altijd zichtbaar maar het kan problemen geven bij het openen van ramen en deuren. Een betonvloer zal nooit 100% vlak zijn. Het is een industrieel product waar je zowel de voordelen als de nadelen van moet accepteren. Wij zullen er wel voor zorgen dat het verschil verwaarloosbaar is zodat je dit niet met het blote oog kan waarnemen of voelen, gelijk een tegelvloer. Een vaak gebruikte foutmarge is 5 mm per 200 cm.

Grote variatie in kleur en motief

Door verschillende componenten en processen te gebruiken kan het uiterlijk van een woonbetonvloer en/of printbetonvloer enorm variëren. Zo kan men door kleurstoffen toe te voegen de vloer hippe kleuren geven zoals blauw, rood en groen. Door groeven in de betonvloer te laten slepen kun je hem doen ogen als een tegelvloer. De afstanden en diktes zijn volledig zelf te bepalen. Ook een houtmotief is mogelijk. U bent de ontwerper van uw vloer!

Tijdloos karakter

Een ander groot voordeel van betonvloeren en/of Printbeton is de tijdloze uitstraling. Hij kan perfect geïntegreerd worden in zowel landelijke, industriële en moderne interieurs.

Betonvloer

Betonvloer

 

Offerte of info  KLIK HIER