Bouwkosten moeten omlaag

Bouwkosten bij uitvoerende partijen, architecten, aannemers en ontwikkelende partijen zien de oplossing niet goed in het prijsaspect van duurzame oplossingen. De prijzen van bouw methode en bouwmaterialen moeten en kunnen omlaag. Andere wensen en eisen die vaak aan de orde komen zijn dat de terugverdientijd inzichtelijk moet worden gemaakt en dat er minder focus op prijs moet liggen bij en goede en duidelijk offerte.KLIK HIER

Geen zandcementdekvloer

Een cementgebonden dekvloer is een 30 tot 50 mm dikke afwerklaag op een bestaande steenachtige vloerconstructie. Een dekvloer wordt op de draagvloer aangebracht om bijvoorbeeld dienst te doen als vloerafwerking of als ondergrond voor een later aan te brengen vloerafwerking. Vaak word een zandcementdekvloer als betonvloer aangezien aar dit is net zo beter s een printbeton of woonbeton gelijk als de eindvloer.

Bouwkosten moeten omlaag

Bouwkosten moeten omlaag

Bouwkosten moeten omlaag gebruik de betonvloer tevens als eindvloer

In de woningbouw is nu nog een zandcementvloer de dekvloer op de constructievloer (de betonvloer). Maar weinig woningen hebben een rechtstreekse betonvloer als eindvloer. Waar zit nu het verschil in bouwkosten Hoe zie je nu het verschil? Een betonvloer is meestal glad gevlinderd en printbeton kan voor een motief kiezen.

Goedkope bouwkosten met een ondervloer met schuimbeton met daarop printbeton

Bij een tempexvloer en/of balk-broodjes vloer en daar boven weer een ruwe betonvloer met daar op weer zandcementvloer is het veel duurder (ook korreliger) en zie je eigenlijk geen betonvloer. Zandcement mengsel bestaat uit 4 delen zand en 1 deel cement. Door deze verhouding zijn vloeren minder dan 3 cm dik ook een risico. Ze zijn niet krachtig genoeg om een nieuwe bedekking aan te kunnen.

 

duidelijk offerte.KLIK HIER

Vloerverwarming

Een trend van de laatste tijd is ook het dure infrezen van zandcementvloer voor vloerverwarming. Wat de mensen zich niet realiseren is dat de vloer daar een stuk zwakker van word. A zit er geen verband meer in de vloer, B zijn de freesbanen vierkant en de vloerverwarmingsslang rond. Onder de slang blijft dus bij het vullen vaak een holle ruimte.Bij ons vlechten we de vloerverwarming onder aan de betonmat vast.Ook weer een besparing op e bouwkosten en veel meer rendement

Infrezen vloerverwarming

Ook een probleem bij infrezen van vloerverwarming is dat de leidingen te dicht aan de top van de vloer zitten. Er is geen dekking, dus geen geleidelijk geleiding van warmte naar het oppervlak. Dit kan voor flinke scheurvorming zorgen en of doorscheuren van de eindbedekking. Wij Zorgen  er altijd voor een goede dekking op de leidingen en bij ons is de geleiding van de warmte tussen slang en beton optimaal is.

 

Schuimbeton

Printbeton op Schuimbeton

Veel partijen, architecten en ontwikkelende partijen van deze tijd zien de oplossing vooral in het prijsaspect van duurzame oplossingen. De prijzen van duurzame bouwmaterialen moeten omlaag. Andere wensen en eisen die vaak aan de orde komen zijn dat de terugverdientijd inzichtelijk moet worden en dat er minder focus op prijs moet liggen bij aanbestedingen.

bouwkosten vrijstaande woning

Denkt u erover om uw huis te aan bouwen ? Dan is het verstandig om een richtprijs te kennen zodat u weet welk budget u zeker nodig heeft.

Volume en afwerkingsniveau uitrekenen
Een richtprijs van bouwkosten is weer te geven in een kengetal per vierkante of kubieke meter. Zo kunt u met uw budget en gekozen afwerkingsniveau uitrekenen welk volume en afwerking niveau van het nieuwe pand binnen uw budget valt. Houdt u rekening met een marge van vijf tot tien procent.