Schuimbeton onder printbeton

Door schuimbeton onder het printbeton aan te brengen zorgt u ervoor dat het niet gaat verzakken. In Nederland is de combinatie van schuim- en printbeton nog niet heel bekend, maar in Spanje en Amerika is een terras of oprit van beton de normaalste zaak van de wereld. En dat terwijl we in Nederland toch vaak op slappe grond bouwen, wat tot verzakkingen leidt. Waar printbeton op bijvoorbeeld zand of veen snel verzakt, gebeurt dit bij schuimbeton niet.

Geen last van onkruid

Schuimbeton heeft als voordeel dat het ter plekke gestort wordt, en uit één geheel bestaat. In tegenstelling tot bij zand, zitten er geen kieren in waar onkruid zich in kan nestelen. En voor printbeton geldt hetzelfde: dit is een naadloze betonplaat die ook uit één geheel bestaat. Er worden na het storten wel patronen en lijnen in ‘geprint’, maar die zijn heel ondiep, en ook hier krijgt onkruid dus geen kans. Hierdoor hoeft u dus niet meer om de paar weken op uw knieën om onkruid te wieden.

schuimbeton

Schuimbeton binnen: ook op veengrond

Ook in huis kunt u schuimbeton combineren met printbeton. Zelfs op veengrond. Hiermee renoveert en isoleert u uw begane grondvloer, en ontziet u tegelijk de bestaande fundering en muren. De kruipruimte onder uw huis vormt de kant-en-klare mal waarin we schuim- en printbeton op aanbrengen. Hierin kan ook een vloerverwarming worden opgenomen. Eenvoudig, isolerend, snel aan te brengen en het is vaak goedkoper dan vergelijkbare oplossingen.

Schuimbeton bestaat voor 60 procent uit lucht en is daardoor zeer licht van gewicht; desondanks heeft het een hoge isolatiewaarde. Pakweg elke 10 cm schuimbeton levert een Rc-waarde van 1 m²K/W. Met 35 cm voldoe je al aan de Rc = 3,5 die in het Bouwbesluit staat. En met 50 cm ontstaat een vloer die gewoon erg goed is geïsoleerd. Het is wel altijd van belang dat we de situatie bij u komen bekijken en met u de mogelijkheden bespreken.

Wat is schuimbeton eigenlijk?

Het is een lichtgewicht bouwproduct van cement, zand, water en schuim. Bij het aanbrengen wordt de vloeibare betonspecie vanuit een betonwagen verpompt. Wanneer het uithardt, vormen zich in het beton allemaal kleine luchtbelletjes. Hierdoor is het een stuk lichter dan normaal beton. Bovendien heeft schuimbeton een zogenaamde gesloten celstructuur (de luchtbelletjes vormen geen doorlopend stelsel); dit zorgt ervoor dat het erg goed bestand is tegen vorst, en het ook bijna niet krimpt.

Meer informatie

Wilt u een afspraak met ons maken voor een vrijblijvend gesprek, of heeft u andere vragen? Vul dan ons contactformulier in of bel met 085-4846144. We beantwoorden graag al uw vragen.